Mindfulness trainer Ilse van Dijk header - de mindfulness zaak

Ilse van Dijk - De Mindfulness ZaakMindfulness trainer Ilse van Dijk

 

Mijn naam is Ilse van Dijk en ik heb in 2012 De Mindfulness Zaak opgericht. Ik heb mijn professionele Mindfulness opleiding tot trainer (MBSR/MBCT) genoten bij See True Mindfulness Opleiding. Een vervolgopleiding volgde ik bij de Belgische Mindfulnessleraar en schrijver David Dewulf (I Am, Instituut voor Aandacht en Mindfulness) en bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Ik volgde tevens een opleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en een workshop Interpersoonlijke Mindfulness. In 2019 heb ik de opleiding Compassie (MBCL) gevolgd bij Frits Koster & Erik van den Brink.

Ik geef vanuit De Mindfulness Zaak allerlei Mindfulness activiteiten in Vorden, aan groepen, individueel of aan tweetallen. In samenwerking met de landelijke organisatie MindfulnessFabriek/Stresswise geef ik in Deventer Mindfulness cursussen in groepsverband en begeleid ik mensen individueel.

Ik ben lid van de beroepsvereniging VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen) en ben trainer categorie 1. Dit betekent dat vergoeding via de zorgverzekeraar wellicht mogelijk is.

Vanaf 2005 beoefen ik intensief meditatie o.a. bij het Zen Centrum Amsterdam. Ik volgde meerdere retraites bij o.a. Lida Kerssies, Nico Tydeman, Bernie Glassman, Joan Halifax, Frits Koster, Joost van den Heuvel Rijnders en Han de Wit.

Ik volgde yogalessen bij Gert van Leeuwen (Amsterdam), Anneke de Graaf (Zutphen) en tegenwoordig bij Ruby van den Berg (Hartekracht Yoga) in Zutphen.

Ik ben vele jaren werkzaam geweest als professioneel danseres. Na het einde van deze carrière volgde ik de opleiding Cultuurbeleid & Kunstmanagement. Hierna richtte ik De PR Zaak op. Vanuit dit bedrijf voer ik PR-opdrachten uit vooral voor de culturele sector.

Je kunt hier naar het radio interview met mij luisteren over een stiltedag bij B-FM radio met presentator Gerrit Nijkamp.

 

Interview stiltedag bij B-FM radio

met Ilse van Dijk | Gerrit Nijkamp B-FM radio