Bij deze een aantal boeken die je misschien kunnen inspireren.

Waar je ook gaat daar ben je en Handboek mediatief ontspannen  Waar je ook gaat daar ben je
 Jon Kabat-Zinn
 Handboek meditatief ontspannen
 Jon Kabat-Zinn Twee boeken van Jon Kabat-Zinn, de Amerikaan die de 8-weekse Mindfulness cursus heeft ontwikkeld. Waar je ook gaat daar ben je bevat korte hoofdstukjes die je ook door elkaar zou kunnen lezen. Het Handboek meditatief ontspannen, ook bekend onder de titel Gezond leven met mindfulness, is dikker en daarin gaat Kabat-Zinn uitvoerig in op wat Mindfulness is en wat het voor je zou kunnen betekenen.
Mindfulness werkboek  

Mindfulness Werkboek
 David Dewulf Mooi boek van een Belgische Mindfulness leraar. Handig om na het volgen van de 8-weekse Mindfulness cursus er zelf mee bezig te blijven. Met invulopdrachten.

Adem in, adem uit Adem in, adem uit- Meditaties voor een druk bestaan Thich Nhat Hahn Thich Nhat Hahn is een zeer bekende Vietnamese zenleraar die het in zijn boeken ook vaak over Mindfulness heeft.
Zitten de praktijk van Zen  

Zitten de praktijk van Zen
 Nico Tydeman Tydeman leidde jarenlang het Zen Centrum Amsterdam. Heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Voor wie geïnteresseerd is in Zen. Zeer duidelijk en ontroerend.

Bevrijd jezelf van angsten en oude gewoonten  

Bevrijd jezelf van angsten en oude gewoonten
 Pema Chödrön Klein maar fijn boekje.

Vier vragen die je leven veranderen  Vier vragen die je leven veranderen
 Byron Katie Amerikaanse schrijfster die niet behoort bij welke stroming dan ook, maar een eigen methode heeft ontwikkeld om mensen zichzelf te laten bevragen. Heel interessant.